1 Да се разходим около София

IMG_0916

Петък е…наближава краят на работната седмица и ни се иска да „избягаме” от шумотевицата и суетата на големия град. Замисляме се за място, което ще ни даде спокойствие и ще имаме възможност да се насладим на красота, но в същото време да е в радиус не повече от 150 км от София.

Тук е моментът ние да Ви помогнем, да се вдъхновите за еднодневно пътешествие, а от Вас се иска единствено да изберете предпочитан начин за придвижване: с колелото, влак, градският транспорт или с личния си автомобил.

С влак до Лакатник – разположени на около 40 км. от София, на левия склон на Искърското дефиле, Лакатнишките скали предлагат чудесни варианти, както за кратки разходки така и за няколко дневен престой на палатка, за любителите на силните усещания.
Мястото омайва със своята красота и разкрива невероятни гледки „предлагайки” възможност за разходка по няколко туристически пътеки на Искърското дефиле.
Лакатник е лесно достъпна местност освен с кола, но и с влак, което предава по вълнуваща нотка на пътуването.

Лозенски манастир – само на десетина километра от София, в Софийската Света Гора се е сгушило манастирче, което предизвиква голям интерес и е едно от най-посещаваните в района. Гледката, която се разкрива към Софийското поле е невероятна и няма да разочарова никой, който е решил да избягате от забързаната ни столица. До манастира може да се стигне пеша от центъра на село Лозен, по горска пътека.

Пловдивска приказка – на два часа с автобус или просто 149 км. от София можете да си направите разходка до пловдивските тепета. Старият град омайва с красота и спокойствие, а усещането да се насладиш на града от Античния театър е неописуемо.
Възможностите да стигнете до Пловдив са няколко, в зависимост от авантюристичния Ви дух.

Plovdiv_1По стъпките на Вазов, Левски и Ботев или да посетим Сопот, Карлово и Калофер за един ден – сгушени в полите на Средна Стара Планина градчетата пазят в себе си поетичния и революционен дух.
Районът привлича туристи не само заради историческата си важност, но и с възможността за зорбинг, парапланеризъм и колоездене.

Боянски водопад – прекрасна разходка, която можете да осъществите и с градския транспорт. Изкачването до водопада е на около час и половина пеша от центъра на едноименния столичен квартал. Мястото предлага възможност за пикник, свеж въздух и възможност да „избягате” от София. Толкова близо и в същото време така спокойно и приятно място за съботно-неделна разходка.

Магично място или Седемте рилски езера – подходящи думи да се опишат езерата няма. Те са събрали в себе приказна красота и мистика. По различните маршрути, по които може да се стигне до тях ще се насладите на невероятни гледки, диви коне и безкрайни зелени терени.

Село Белчин – „крепост” на тракииски гробници, църкви, етнографски музей и възстановената крепост Цари Мали Град. Селцето е на около 50 км, от София и е известно като едно от местата с най-много щъркелови гнезда. Подходящо за пикник или просто приятна съботна разходка.

Това са само някои от предложенията ни да прекарате един спокоен и в същото време „красив” почивен ден. Ако пък просто искате да се разходите за няколко часа грабвайте колелото и поемете по маршрут, които ще Ви впечатли – манастир Св.Мина, Панчарево, Герман – изберете сами….

 Отдай се на приключението с кредитни карти Diners Club…

1 коментар »

  • входни врати:
    Всички места са прекрасни, но седемте рилски езера взимат връх. Страхотна красота, когато мога винаги ги посещавам!

    02.09.2014 @ 11:00

Leave a comment