0 Вдъхновения за пътешествия с кредитни карти Diners Club и Портал на пътешественика

Plovdiv_1Ето, че измина месец април, а с него и уханния „Фестивал на лалето” в Истанбул. Събитията обаче не свършват и още с настъпването си месец май ни примамва с няколко много интересни предложения, канещ се да се превърне в любимия ни месец от годината.

Предстоящите почивни дни са чудесен повод да изберем едно от събитията през месеца, както в България така и в чужбина, а те не са никак малко – концерти, фестивали и международни карнавали.

Ние ще Ви дадем идеите, а на Вас оставяме да изберете дестинацията и да се отдадете на ново приключение. Гергьовден или празник на град Поморие

Ще започнем с един интересен факт. Знаете ли, че празника на черноморския ни курорт Поморие, е не кой да е друг ден, а именно 6-ти май – Гергьовден. Всяка година на тази дата градът „оживява” под ритмите на различни музикални стилове, концерти, празненства и културни събития. Тази година Поморие ще посрещне своите гости от 4-6 май, чудесен повод да откриете сезона на морските приключения.

Лозанакарнавалният град на Швейцария – „Carnaval De Lausanne”

Смятате, че сезонът на карнавалите е приключил. Време е да поемете към страната на шоколада и сладките емоции – Швейцария. Всяка година в Лозана се вихрят музикални страсти, съпроводени с много танци, кулинарни изяви, уличен театър и още много предложения за приятно прекарване на три незабравими карнавални дни (8-11 май 2014 г.).

Вечният град Рим

Rome

За тези, които си мислят, че Рим е само и единствено исторически център, ще кажем, че това е мястото, където се провежда един от най-интересните Фестивали на виното. Всяка година месец май „опиянява” с два дни, изцяло посветени на тази божествена напитка.

Италианската столица се превръща в арена за организиране на срещи и презентации посветени на виното. Представят се работилници, които завладяват, както обикновените любители на напитката, така и изпитани професионалисти. Тази година можете да се потопите в тази магия от 7 май.

Фестивал на античното изкуство

От Рим, обръщайки се назад към старата ни столица Пловдив, погледът ни е привлечен от Античния фестивал, стартиращ на 16 май. Събитието е в рамките на три поредни дни и представя множество интересни атракции: гладиаторски битки, римски и тракийски религиозни ритуали, демонстрации на облекла и оръжия и още много интересни факти свързани с античната история.

Бирен фестивал

Какво по-хубаво от това да откриеш сезона на кехлибарената течност с фест в нейна чест. С това събитие примамва Копенхаген от 22-24 май, където всички любители на бирения елексир всяка пролет имат възможност да се насладят на вкуса му и да се запознаят с най-качествените международни и национални пивоварни.

Не пропускайте да се заредите с усмивки и положителни емоции. Изберете своята дестинация и се потопете в ново приключение. Достатъчно е единствено желание и добро настроение и не забравяйте за още по-голям комфорт вземете със себе си своята кредитна карта Diners Club, която ще Ви помогне да превърнете екскурзията в изключително удоволствие.

Изберете и резервирайте своя хотел от нашите атрактивни оферти в Портал на пътешественика –  www.travel.diners.bg, където притежателите на карти Diners Club използват преференциални условия и гарантираното добро обслужване.

 Сега е моментът за ново приключение с Портал на пътешественика и Diners Club…

Leave a comment