0 Фестивал на лалето в Истанбул или вълнуващо ново изживяване с карти Diners Club и Портал на пътешественика

Diners_757x250

Ето, че пролетта настъпи и все повече „демонстрира” своите цветни и слънчеви възможности, а с тях започваме да си мечтаем за топлите дни на идващото лято. Преди обаче да се отдадем на летни емоции и морски приключения, имаме възможност да се насладим на прекрасната и ароматна пролет, която завладява със своята цветност, закачливост и ни подканя да опознаем хиляди нови места.

Месец Април е първата сцена на пролетните събития по целия свят, а изборът никак не е малък – фестивали и изложби на открито, концерти в паркове и градини, цветни изложения и още много, много примамливи предложения.Всяка година в началото на Април се провежда едно от най-атрактивните и цветни събития в Турция – Фестивал на лалето. От първите дни на месеца културната столица на съседката ни е стотици пъти по-цветна и ароматна, примамвайки още повече със своята екзотичност.Всъщност родината на лалетата не е Холандия, както може би си мислят много от нас, а Османската Империя. Преди повече от 400 години нашите съседи – турците (тогавашната Османска империя) култивират лалето, което пренасят от Персия. След това (през 17 век) красивите цветове завладяват до такава степен, че в Холандия се стига до борсови спекулации, и една луковица от екзотичен вид лале е можело да се закупи на цената на хубава къща в страната.

Днес Турция се опитва да привлече туристи не само с културното си наследство, но и с организирането на един от най-красивите Фестивали в света. Нежните цветове на лалетата могат да се видят из целия град, тематично подредени и аранжирани в цветни форми от най-различни по вид, форма и цвят лалета. Всяка година управата на Истанбул доставят удоволствие за сетивата като се засаждат над 12 млн.лалета в големите паркове и градини, които се превръщат в сцена за изложби, концерти и много други атракции.

По време на Фестивала, Истанбул се превръща във вълшебно място, с омайващи цветове и настроение от прекрасните лалета. Но заедно с насладата за сетивата всеки посетил Фестивала трябва да отдели време да разгледа и основните забележителности, да се отдаде на спокойни разходки по Босфора, да посети традиционните пазари.

Възползвайте се и Вие от предстоящите Великденски празници и планирайте своята цветна разходка, като не забравите да вземете и своята кредитна карта Diners Club, която ще Ви помогне да превърнете екскурзията в изключително удоволствие.

Резервирайте хотел, кола или организирайте трансфер от летището до избрания от Вас хотел или ресторант с нашите атрактивни оферти в Портал на пътешественика –  www.travel.diners.bg . С него можете лесно и без усилие да изберете един от над 400-те хотела в културната столица Истанбул, като притежателите на карти Diners Club използват преференциални условия и гарантираното добро обслужване.

За да предложи най-добрите условия Портал на пътешественика е разработен с туристическа компания TUI специално за притежателите на Diners Club. В него можете да изберете дестинацията си и от списъка с резултати и да се спрете на най-подходящия хотел. Изборът е богат, а международният опит на туристическия ни партньор е гаранция за отличното качество на услугата.

Предстои ти пътуване по работа, или за удоволствие?

Посети  travel.diners.bg и започни следващото си пътешествие с Портала на пътешественика и Diners Club!!!

Leave a comment