2 С картите Diners Club вече може да се плаща и в PayPal

PayPal е единият от начините да заплатите своите покупки онлайн. Компанията служи като оператор на плащанията с карти в интернет и посредничи във взаимоотношенията между клиенти и търговци вече дълги години. PayPal добавят още един слой на сигурност, защото като посредник те осъществяват прехвърлянето на средства към търговеца, без да споделят с него данни за вашата кредитна карта.

Като притежатели на карта Diners Club вече можете да извършвате плащания и чрез PayPal. Регистрацията не е сложна и преминава през няколко етапа. В първия етап въвеждате данните за своята карта – нейния номер, срок на валидност и CVV код, – както и домашния си адрес. Преди да можете да плащате с нея чрез PayPal обаче, трябва да потвърдите, че сте неин притежател – това е проста, но ефективна защита срещу злоупотреби. Самата процедура става бързо и лесно. Срещу трансакция на малка стойност (€ 1.5) PayPal ви изпращат т.нар. „PayPal Code”, който можете да откриете в своето месечно извлечение или на място в клон на Fibank. Впоследствие тази сума ще бъде възстановена по вашата сметка в PayPal, когато въведете кода и потвърдите картата. Кодът на PayPal e четирицифрен и е част от описанието на направеното плащане на стойност € 1.5.

Една от последните промени от страна на PayPal, която предстои да влезе в сила в началото на месец септември тази година, предвижда такса за направените плащания с каквато и да е карта, т.е. независимо от нейния бранд, през системата – за местни и международни разплащания. Таксата зависи от това в коя държава е регистриран вашият профил. В случай че правите плащане например от България за САЩ, таксата ще е 4.4%. Ако пък се отнася за плащане в Европейския съюз, таксата ще бъде в размер на 3.4% и фиксирана надбавка в зависимост от валутата на разплащането. Повече за предстоящите промени можете да прочетете тук.

2 коментара »

  • admin:
    Здравейте, г-жо Йосифова, И молим да ни извините за забавянето. При регистрация в PayPal картите Diners Club се идентифицират като Discover. Поздрави и приятно пазаруване! :-)

    12.12.2011 @ 14:06

  • Ваня Йосифова:
    Здравейте,можете ли да укажете с кое лого се идентифицира Diners cart/DISCOVERY/ ЛИ за идентификация в ПейПал,защото няма лого на Diners карти при избор за добавяне на карти. Благодаря

    07.12.2011 @ 19:37

Leave a comment