0 100-те най-влиятелни жени

Въпросът за влиянието, неговите характер, сила и посока често е бил разискван. Той дава поводи за дълги и сложни дискусии, в които се търсят факторите, поставили един човек на този висок обществен пиедестал.

И все пак, какво е да си влиятелен? За едни влиянието се изразява в постигнатите успехи, за други – в способността да прилагаш на практика своите идеи. Някои смятат за влиятелни финансово независимите хора, а за останалите важни са контактите с други влиятелни личности. Несъмнено изборът на най-влиятелните жени в България е бил труден за журито, представено от 10 известни и уважавани мъже. Инициативата на в. Пари и медийната група Bonnier пък е интересен поглед към действителността, а тя е, че влиятелните позиции на лидери в обществото, бизнеса, политиката, културата, спорта принадлежат на мотивираните, високообразовани, находчиви и идейни хора – и мъже, и жени.

Вчера в Шератон се проведе официалната церемония, на която бяха представени и наградени първите 10 сред най-влиятелните жени в България. Те се качиха на подиума, за да посрещнат овациите на присъстващите, за да благодарят и разкажат повече за своите идеи, работа и успехи. Техните коментари можете да прочетете и в самостоятелното издание „100-те най-влиятелни жени”, което от днес можете да закупите във вестникарската мрежа.

Ние присъствахме лично на церемонията, за да връчим и друга награда – наградата на Дайнърс клуб България за най-вдъхновяваща жена. За нас влиянието се измерва и в това – да бъдеш пример за подражание, да подкрепяш достойни каузи и да се бориш за едно светло бъдеще. Маги Малеева, една от сестрите Малееви, е не само отличен спортист. Тя пренася спортния си дух и в „Горичка” – проекта, посветен на устойчивото бъдеще. Тя беше един от лекторите на първото издание на TEDxBG през 2010 г. Днес балансира забележително успешно семейния живот и отглеждането на двете си деца, екокаузите, на които е посветен животът й, и бизнеса с биологични продукти, който развива през последните години. Нейната визия за света и щаденето на природата, амбициите и проектите й й отредиха 8-то място в класацията на най-влиятелните жени. С нашата награда – грамота и монета „Българска роза” – която Анна Ангелова, изпълнителният директор на Дайнърс клуб България, връчи, пък искахме да й благодарим за всички тези усилия, за позитивните призиви и вдъхновяващия пример.

Такива са най-влиятелните хора и в България, и по света, а много са поуките, които можем да си вземем, и идеите, които да възприемем. Поздравления за в. Пари и Bonnier за отлично организираното събитие, за класацията и представянето на най-влиятелните жени и за самата инициатива.

Leave a comment